Crazy Cat Lady

Är en tjej som har katter som mitt stora intresse. Katter av alla raser, vildkatter, tamkatter, alla katter faller mig i smaken. Jag jobbar på kattfotens katthem i Halmstad, där jag får ägna min tid åt att hjälpa katter, kela och ta hand om dem, precis som de gör med mig. För ja, så är det.. det ger dubbelt tillbaka än vad jag ger i kärlek och energi.

Små tips

Kategori: Allmänt

Nu i värmen är det många katter som blir slöa och dricker alldeles för lite samt äter.
Värmen kan även göra att de blir dåliga i magen och får diarre.
Jag kan rekommendera två bra produkter som alltid är bra att ha hemma.
När din katt kanske får diarre, samt kanske blir sjuk och inte orkar äta.
 
Den första är en pasta som heter 

Reconvalescent

Koncentrerat dietfodertillskott i form av pasta, anpassat till katt som kan ersätta foder under en kortare period vid bristande aptit p g a sjukdom eller efter operation. Pastan innehåller essentiella aminosyror, essentiella fettsyror, viktiga vitaminer och energi i form av kycklingfett. Kan starkt rekommendera denna!! 
 
Det andra jag rekommenderar vid just för Diarré är :
 

Pro-Kolin+

framtaget för hundar och katter med diarré eller kräkningar och stärker, lugnar samt skyddar tarmen. Pro-Kolin+ kan både ges före och efter diarré och återställer snabbt den naturliga tarmbalansen.
 
 
 
 
 

Dagens hjältar som behöver hem är Mini och Lilja!

Kategori: Dagens hjälte

Mini, 1 år, Hona

Född ca:110808. Är lite mer försiktig än min syster Lilja, men blir jag klappad mjuknar jag direkt. Kastrerad, vacc, öronm och avm. Mini har en underbar personlighet, hon vet precis vad hon vill. Och kela det vill hon kan jag lova!

En underbar liten kattdam som man inte kan sluta gosa med!

 

 

 

Och Mini har även en syster som hon ska bo ihop med!

Får jag presentera: 

 

 

Lilja, 1 år, Hona

 
En go och pratig mysig tjej som älskar att kela!
Hon slår nästan knut på sig själv när hon gosar och buffar. 
Hon älskar att vara med överallt och leka med sin syster Mini. 
Lilja är kastrerad, vaccinerad och öronmärkt samt avmaskad. 
 
 

Katter och värmeslag

Kategori: Allmänt

Ja, katter kan oxå få värmeslag!
De ni ska vara uppmärksamma på är: 
 
  • Andningsproblem- Katten flåsar ansträngt, rosslande eller hyperventilerar.
  • Katten verkar rastlös, orolig och kanske vankar runt som "burstressad" eller rör sig vingligt och vacklande, kräks.
  • Hjärtat slår snabbare än normalt.
  • Slemhinnor i munnen är kraftigt mörkröda,
  • Klibbigt segt Saliv
  • Blanka ögon
  • Förhöjd kroppstemperatur, en katts normala temperatur ska ligga på 38-39 grader, över 40 grader är mycket illa.
  • Är svårkontaktad och slö.
Har du balkong så kan du doppa en handduk med kallt vatten och vrida ur och lägga på balkongen.
Du kan även lägga isbitar i kattens vatten, det brukar de gilla! 
Man kan så gräs i en liten fyrkant eller annat material som katten kan ligga i på balkongen, då får de oxå sin svalka.
 

Ett annat tips som kommer från Perkele är att fylla två Pet-flaskor med vatten på kvällen och lägga in i frysen. Fyll dem inte helt för då spricker de.

Nästa dag är det bara att ta fram dem, lägga dem i en handduk och vika över så att du får som två iskuddar. Handduken hjälper till att hålla flaskorna på plats. Sedan är det bara att visa katten den nya svala liggplatsen.

          

Man kan oxå fylla en påse med vetemjöl och lägga i frysen och sedan ta fram och lägga i ett örngott, och det fungerar som en kyldyna till katten. Det går också att frysa in påsar med hela vetekorn, om man har en sk vetekudde hemma.

 

Källor: Kattstatus.se och Wikipedia din tass i cyberspace.

 

 

Tisdag 23 Juli

Kategori: Allmänt

Hej på er!!

Idag har varit en bra dag gällande kattärenden!
Mitt nödrop om den väldigt magra svarta skeppskatten har gett frukt!
Det ärendet är nu löst, och det känns väldigt väldigt skönt!!
 
Jag hade även akutärende om små kattungar som behövde jourhem omgående, efter en timma från mitt nödrop hade postats så var det ärendet oxå löst! Helt otroligt!!
 
Jag vill gärna tipsa om lite kattmat för er som har katter, jag har ju tre egna katter, som är väldigt bortskämda. De får blötmat 2 gånger om dagen. Men de är kräsna som bara den. Så att handla blötmat i en vanlig affär kan jag bara glömma. Den äter de inte, OM det inte är SHEBA strimlad kyckling. Då är de nöjda och glada. 
Men jag har hittat ett foder som de verkligen tycker om. 
Och det är APPLAWS
 
Kötthalten på deras produkter ligger på 80%. Och alla ingredienser är HELT naturliga! 

Applaws

Applaws är en brittisk tillverkare av hund- och kattmat. Och liksom en del andra brittiska tillverkare av mat till husdjur så har de en utpräglat naturlig filosofi. De hoppar över allting som de uppfattar som onödiga ingredienser, som exempelvis färg- och smakämnen. Även om dessa inte är direkt skadliga, så kan ju framför allt smakämnen ha en negativ effekt. Visst är det bra om katten tycker om sin mat, men vad händer om man via smakämnen får mindre nyttig kattmat att smaka bra? Vill man att katten ska tycka om skräpmat, och rynka på näsan åt kvalitet, kattmat som ger den de näringsämnen den faktiskt behöver? 

Det är också viktigt att påpeka att denna naturliga filosofi inte på något sätt betyder vegetariskt. Som alla ansvarsfulla kattägare vet, så måste en katt få i sig kött, och den kan inte på naturlig väg tillgodogöra sig vegetabilisk föda. Att en katt äter gräs är enbart för att bättra på matsmältningen; inte för att den är hungrig. Applaws kattmat innehåller därför rikliga mängder kött, och i vissa fall även fisk. I mångt och mycket undviks också spannmål, som annars är en vanlig utfyllnad i kattmat, och andra vegetabilier används. Dock så innehåller en del av den kattmat de tillverkar spannmål. Ingredienserna redovisas alltid helt öppet och visar på ett animaliskt innehåll som ligger långt över genomsnittet när det kommer till kattmat. 

De har både torrfoder och våtfoder i sortimentet, även om våtfodret har flest typer; vilket ju även det inte hör till vanligheterna. Det finns dock en poäng med det, nämligen att katter i det vilda får i sig den mesta vätskan när den äter, via sina bytesdjur. För innekatter är det alltså en stor fördel om dessa får våtfoder. Det är dock viktigt att notera att Applaws våtfoder inte är ett helfoder utan ska kompletteras med torrfoder.
 
 
 
 
Ja så är denna dagen över och jag i morgon är en ny dag med alldeles säkert nya kattärenden att lösa. 
Ni är helt fantastiska ni som är med oss på facebook som delar och hjälper oss med nödrop. 
 
 
 

Längesen jag skrev!

Kategori: Allmänt

Oj, ja det var jättelängesen jag skrev här!
Hänt mycket. Jag slutade skriva då vi förlorade vår älskade Samantha på nyårsafton, det var som om proppen gick ur mig när vi förlorade henne.
 
Men nu är jag tillbaka i bloggen igen och kommer förmodligen skriva varje dag. 
Jag jobbar ju som volontär på kattfotens katthem i Halmstad. 
Och det är mkt man får uppleva, både sorg och glädje.
Hjärtat hinner inte riktigt med varje dag känner jag.
Det är larm om katter hit och dit hela tiden. Och man skriver nödrop och försöker lösa det för var och en katt intill deras behov de har. Det är inte alltid så lätt hela tiden att hitta en lösning. Men på något sätt så gör man ändå det i slutändan.
 
 
Jag delade ju med mig om lilla Lova som vi fann 4 december 2012, mager och i väldigt dåligt skick. Jag tog hem henne till mig och bosatte henne i mitt sovrum, det var tänkt att jag bara skulle vara jourhem tills vi hade hittat en annan lösning, men denna lilla tjej kom oss allihop så nära och vi föll pladask för henne. 
 
Så idag är hon en i familjen här hemma :) 
 
Jag gör nödrop på nödrop på facebook om att vi behöver jourhem mm, och jag tänker dela av mig med lite av nödropen här på bloggen.
 
Det som är superviktigt nu är att hitta ett jourhem alternativt ett permanent hem åt en liten mager svart skeppskatt som befinner sig i Falkenberg. Den är väldigt mager så pälsen har börjat trilla av den, den behöver komma in i värmen och tryggheten och få äta upp sig och få en massa kärlek. 
 
Om ni finner intresse eller vet ngn som kan tänka sig att ta hand om katten ring gärna Lotta på nummer 0739074001
 
Något annat som jag gärna vill dela med mig är att vi på kattfotens katthem är oerhört glada för allt stöd vi har från allmänheten, då kommunen inte sponsrar oss med ngt så är vi beroende av er för att kunna hjälpa katter i nöd. 
 
Jag vill gärna avsluta denna dagen med att lägga in en bild på vår älskade Buster, som var en av jönköpingskatterna som levde i en väldigt stor koloni, han var så mager och vi rakade honom och fick en chock. Men han återhämtade sig och åt upp sig, men sen hände det ngt i hans kropp som gjorde att han inte orkade längre. Så Buster, du är saknad och jag älskade dig så mkt. 
 
Något att tänka på när man ser en mager katt är att omgående kontakta närmsta djurskydd för att få hjälp med katten i tid så man kan få den stabil igen så fort som möjligt.