Crazy Cat Lady

Är en tjej som har katter som mitt stora intresse. Katter av alla raser, vildkatter, tamkatter, alla katter faller mig i smaken. Jag jobbar på kattfotens katthem i Halmstad, där jag får ägna min tid åt att hjälpa katter, kela och ta hand om dem, precis som de gör med mig. För ja, så är det.. det ger dubbelt tillbaka än vad jag ger i kärlek och energi.

Tisdag 23 Juli

Kategori: Allmänt

Hej på er!!

Idag har varit en bra dag gällande kattärenden!
Mitt nödrop om den väldigt magra svarta skeppskatten har gett frukt!
Det ärendet är nu löst, och det känns väldigt väldigt skönt!!
 
Jag hade även akutärende om små kattungar som behövde jourhem omgående, efter en timma från mitt nödrop hade postats så var det ärendet oxå löst! Helt otroligt!!
 
Jag vill gärna tipsa om lite kattmat för er som har katter, jag har ju tre egna katter, som är väldigt bortskämda. De får blötmat 2 gånger om dagen. Men de är kräsna som bara den. Så att handla blötmat i en vanlig affär kan jag bara glömma. Den äter de inte, OM det inte är SHEBA strimlad kyckling. Då är de nöjda och glada. 
Men jag har hittat ett foder som de verkligen tycker om. 
Och det är APPLAWS
 
Kötthalten på deras produkter ligger på 80%. Och alla ingredienser är HELT naturliga! 

Applaws

Applaws är en brittisk tillverkare av hund- och kattmat. Och liksom en del andra brittiska tillverkare av mat till husdjur så har de en utpräglat naturlig filosofi. De hoppar över allting som de uppfattar som onödiga ingredienser, som exempelvis färg- och smakämnen. Även om dessa inte är direkt skadliga, så kan ju framför allt smakämnen ha en negativ effekt. Visst är det bra om katten tycker om sin mat, men vad händer om man via smakämnen får mindre nyttig kattmat att smaka bra? Vill man att katten ska tycka om skräpmat, och rynka på näsan åt kvalitet, kattmat som ger den de näringsämnen den faktiskt behöver? 

Det är också viktigt att påpeka att denna naturliga filosofi inte på något sätt betyder vegetariskt. Som alla ansvarsfulla kattägare vet, så måste en katt få i sig kött, och den kan inte på naturlig väg tillgodogöra sig vegetabilisk föda. Att en katt äter gräs är enbart för att bättra på matsmältningen; inte för att den är hungrig. Applaws kattmat innehåller därför rikliga mängder kött, och i vissa fall även fisk. I mångt och mycket undviks också spannmål, som annars är en vanlig utfyllnad i kattmat, och andra vegetabilier används. Dock så innehåller en del av den kattmat de tillverkar spannmål. Ingredienserna redovisas alltid helt öppet och visar på ett animaliskt innehåll som ligger långt över genomsnittet när det kommer till kattmat. 

De har både torrfoder och våtfoder i sortimentet, även om våtfodret har flest typer; vilket ju även det inte hör till vanligheterna. Det finns dock en poäng med det, nämligen att katter i det vilda får i sig den mesta vätskan när den äter, via sina bytesdjur. För innekatter är det alltså en stor fördel om dessa får våtfoder. Det är dock viktigt att notera att Applaws våtfoder inte är ett helfoder utan ska kompletteras med torrfoder.
 
 
 
 
Ja så är denna dagen över och jag i morgon är en ny dag med alldeles säkert nya kattärenden att lösa. 
Ni är helt fantastiska ni som är med oss på facebook som delar och hjälper oss med nödrop. 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: